s01e07 – Com muntar una torradora que entengui català, amb Àlex Hinojo

 

L’Àlex Hinojo és activista cultural, advocat del coneixement lliure, defensor dels drets digitals i gestor del coneixement. Diplomat en ciències empresarials (UAB/UOC) amb postgraus en gestió cultural (UB) i museologia (UPF) és un dels referents globals en la divulgació cultural a la xarxa mitjançant plataformes obertes.

En la seva etapa de director d’Amical Wikimedia va impulsar diversos projectes culturals i educatius arribant a rebre el Premi Nacional de Cultura el 2014 per la contribució al coneixement universal en llengua catalana.

Ha treballat amb els principals museus, biblioteques, arxius i universitats dels Països Catalans, així com amb diverses institucions a nivell internacional, difonent els beneficis de treballar en obert, en xarxa i de manera descentralitzada i col·laborativa, habilitats avui més necessàries que mai.

Actualment treballa com a coordinador digital de l’Institut Ramon Llull, internacionalitzant la llengua i cultura catalanes, i el sentiu habitualment a El Món a Rac1 i al Popap de Catalunya Ràdio.

L’Àlex Hinojo es va fer popular (més) per una intervenció seva en un 30 minuts sobre l’estat del català a internet. Va expressar la necessitat de la presència del català (i de qualsevol llengua) en l’àmbit tecnològic amb un gràfic: “Jo vull poder parlar-li en català a la meva torradora”.

Com a viquipedista l’Àlex ha contribuït a l’edició i creació de vora 60.000 articles en català. Segur que tots heu llegit alguna cosa que ha escrit i molts l’heu copiat i enganxat en un treball o en un article.

De tot això en parlarem dijous amb ell.

Dijous 14 de maig
18:00 (nou horari)
Com muntar una torradora que entengui català

amb Àlex Hinojo.

El primer que arriba el primer que es veu.

Entra al Zoom de la xerrada

Si prefereixes que t’enviem un mail per recordar-t’ho quan la xerrada estigui a punt de començar, pots deixar-nos la teva adreça de correu electrònic a continuació.