Dijous 16 d’abril – Com posar llum a la foscor, amb Carles Porta

Com muntar un sofà

Tercer episodi de la primera temporada de “Com muntar un søfä” edició confinament. Dijous vindrà al sofà el conegut periodista, escriptor i realitzador (me’n dec oblidar alguna) Carles Porta. El Carles, a banda de ser de Lleida, és un dels periodistes d’investigació més reputats al nostre país i probablement el que en més mitjans i tecnologies de difusió de la informació ha treballat: llibres, periòdics, tele lineal, sota demanda, ràdio en directe, podcast i, darrerament i degut al confinament, Youtube.

La seva feina d’investigació sobre els crims de Tor, —documental, llibre, podcast i sèrie en una gran plataforma(?)— el seu podcast de Crims a Catalunya Ràdio o el recent èxit del programa homònim a TV3 són alguns dels exemples de la seva feina d’investigació.

Dijous 16 d’abril
19:00
Com posar llum a la foscor
amb Carles Porta

Seva és la signatura de “Posar llum a la foscor”, cinc paraules per a resumir el complex procés de triar el gra de la palla, de destriar el que és informació del que és rumor, de documentar-se, de verificar les fonts i de saber quina pista s’ha seguir una fins al final.

El Carles excel·leix en tots els mitjans on l’he vist, llegit i sentit comunicar, però és en la curta distància que brilla especialment; al cap i a la fi ell es defineix com un contador d’històries, d’aquelles de la vora del foc d’abans que fan estar tothom atent.

Hem canviat la llum del foc per la de les pantalles, les històries del padrí per les dels youtubers, però el que no ha canviat és el plaer d’escoltar una bona història.

Entra al Zoom de la xerrada

Afegir a Google Calendar

Si prefereixes que t’enviem un mail per recordar-t’ho quan la xerrada estigui a punt de començar, pots deixar-nos la teva adreça de correu electrònic a continuació.