Luxiona

Format per les marques Troll, Metalarte i Sagelux, Luxiona és un grup especialitzat en el disseny, desenvolupament i fabricació de solucions d’il·luminació per tot tipus de segments. Amb seu a Barcelona, el grup Luxiona està present a França, Itàlia, Polònia, Alemanya, Mèxic, Perú, Chile i la Xina, a més de disposar de plantes de producció a Europa i Amèrica del Sud.

A Mortensen vam rebre l’encàrrec de dissenyar i desenvolupar el nou web del grup, orientat a la nova estratègia de posicionament i expansió de l’empresa.

  • disseny
  • UX
2021

Els productes i la llum esdevenen els protagonistes de la nova web.

Amb aquesta premisa, s’ha reduït al màxim tot allò que no és imprescindible. Menys és més.

L’ús de la tipografia i el blanc com a interfície, juntament amb grans imatges de qualitat contribueixen a generar una experiència d’immersió amb el producte.

La navegació de catàleg, entesa com una eina de treball, prioritza la jerarquia de la informació i un sistema de navegació entre famílies i productes àgil i eficaç.

Una de les màximes de la companyia és no crear només solucions d’il·luminació, sino fer-ho pensant en els usos de l’espai, el benestar de l’usuari i la eficiència energètica.

El nou web vol donar continuitat a aquest concepte, incporporant un mode fosc que adapta text i imatges per produir un menor impacte visual en els usuaris que accedeixin al web en entorns de poca llum, i reduir el consum energètic atenuant la lluminositat de la pantalla.

Un dels grans reptes tècnics i de disseny, a l’hora d’abordar el projecte, va ser la integració del catàleg.

El grup fabrica centenars de productes de diferents famílies, amb centenars de variacions i referències que, a la vegada, necessiten mostrar informació detallada i arxius tècnics descarregables per arquitectes, interioristes o constructors.

Per mantenir totes aquestes dades actualitzades, es va desenvolupar un sistema de sincronització amb les bases de dades de la companyia, que s’encarrega de carregar les noves referències i despublicar les obsoletes de manera totalment automàtica.

A més, tota la generació de fitxes tècniques en PDF també es va automatitzar.

Tipografía i color

Web del projecte

luxiona.com